Una mica d’història

El primer projecte musical d’Arrels Urbanes neix l’any 2011 de la inquietud dels membres de l’associació. En aquest primer moment, és acollit per  l’Ajuntament de Salt, i inclós dins el Pla Pilot de l’Àrea d’Integració i Convivència, i en partenariat amb la Casa de la Música.  Durant aquest any i  en el context institucional descrit, es realitzen diverses activitats:

  • 1er Campus Musical d’estiu a mode d’apropament als joves d’entre 14 i 18 anys, i a la comunitat on s’integren.
  • Diversos tallers per joves d’entre 14 i 18 anys,  per tal d’ iniciar al procés de formació d’una Comunitat Musical a Salt.

En finalitzar la subvenció destinada al projecte, el desembre de 2011, el mateix equip d’educadors i músics decidim liderar i continuar la iniciativa, en considerar-la motivadora, innovadora i molt rellevant, tant pel número de joves participants, com per l’aprofitament del recurs que la comunitat en va fer. Durant el curs 2012/2013, amb el suport de l‘Àrea de Juventut de Salt i de la Casa de la Música de Girona / La Mirona, els educadors d’Arrels Urbanes, de forma independent, duen a terme:

Arrels Urbanes ens hem endinsat, des de l’inici, en un procés de construcció constant i col·lectiva sense precedents a la província de Girona que, considerem, que tot just comença a caminar.

És per això que ens trobem en un primer moment de definició de metodologies i criteris, que tot i connectar-se amb referents d’experiències similiars, ha796px-RomaniaDanubeDeltan de poder sorgir del propi territori i les seves necessitats i particularitats. Encara no tenim un PEC, ni uns protocols definits, ni unes memòries gaire antigues. Tampoc disposem d’un local fixe on reailtzar les nostres accions, fet que ens ajuda a connectar-nos i establir complicitats amb altres agents del territori, així com adaptar-nos a les  directrius dels espais que ens acullen.

Tot i que tots i totes les que participem del projecte vivim a Salt i tenim experiència com educadors, aquest iniciativa sorgeix de la esperança i la il·lusió de repensar-nos i establir maneres d’acompanyar noves i divereses que es deixen intuir,  si considerem l’àmplia diversitat dels perfils professionals que coincidim. Les experiències educatives que hem viscut i vivim, ens resulten veritablement útils, enriquidores i formatives.  Considerem aquest camí  molt valuós per inventar-nos, definir i consolidar, mica en mica, una manera de fer pròpia i conseqüent amb els principis que ens guien.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s