L’associació

Arrels Urbanes per la Música Comunitària som una associació sense ànim de lucre que treballem a Salt (Girona) des de l’any 2011.

Arrels Urbanes ho constituïm músics, educadors i el gran grup de joves i infants que han participat i participen de les diverses activitats que hem proposat a la vila.

Arrels Urbanes neix perquè considerem que la música comunitària és una eina clau per a la transformació social, en tant que empodera i potencia la capacitat de resiliència de persones i grups i, per tant, cal promoure-la al nostre territori.

Proposem pràctiques que, des d’un posicionament crític i mitjançant l’ús de metodologies participatives, siguin mitjans per la transformació de les relacions humanes per tornar-les justes i democràtiques. Per assolir aquest fi, aquestes pràctiques han de crear espais de trobada i comunicació interpersonal on totes les identitats i experiències individuals puguin ser reconegudes. Aquests espais han de servir per capacitar i apoderar les persones per tal que puguin expressar-se en llibertat i desenvolupar processos de creació cultural que millorin les seves vides individuals i col·lectives.

 

Arrels i urbanes

La base dels projectes musicals que desenvolupem interrelaciona la tradició musical/d’arrel (amb la veu/cant i la percussió) i la música urbana actual (amb el Rap i les seves dues disciplines : MC i DJ). Ambdues àrees, la tradicional i la actual, es troben a partir del llenguatge musical comú que permet vehicular la relació. L’objectiu és promoure la trobada d’estils i músiques en el present de Salt, mirant al futur a partir del passat.

arrels-tamp—

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s